Voortgang plantonwikkeling beoogde nieuwbouw

222 woorden

Het proces om te komen tot een passende invulling voor de locaties Nootweg 16, 18 en 20 ging de afgelopen maanden vooral achter de schermen gestaag door. In dit nieuwsbericht praten wij u graag bij over de huidige stand van zaken.

Eind oktober 2021 initieerde het projectteam persoonlijke gesprekken met direct omwonenden. Om meer zicht te krijgen op de achtergrond van vragen en gericht in te kunnen gaan op behoeften en zorgen die zijn geuit. Nadat we bewoners van twee adressen hadden gesproken, hebben we als gevolg van covid 19 de gesprekken stilgelegd. Door de toen geldende (beperkende) maatregelen, was het helaas niet mogelijk om persoonlijke gesprekken te voeren.

In de tussentijd had het projectteam wel regelmatig online overleg met de gemeente Wijdemeren. Duidelijk werd dat nieuwe visies en beleidskaders impact hebben op de beoogde herontwikkeling. De nieuwe woonvisie van de gemeente stelt bijvoorbeeld andere eisen aan nieuwbouwprojecten dan voorheen. De gesprekken hierover met de gemeente zijn nog niet afgerond en dat betekent helaas dat we het participatietraject voor de beoogde herontwikkeling van de Nootweglocaties nog niet kunnen vervolgen. Zodra er meer duidelijkheid is over het vervolg van het project en het participatieproces, zullen we de omgeving hierover informeren.

Heeft u in de tussentijd vragen? Neem dan gerust contact met ons op via het reactieformulier op deze website of het e-mailadres: info@nieuwloosdrechtshart.nl

Nieuwsoverzicht